Hógolyó

Most, hogy esik a hó, és minden fehér, eszembe jutott egy írás, amit nemrég olvastam. A lényege: Az apró dolgok, bár jelentéktelennek tűnnek, mégis nagyon sokat számítanak- ezek felhalmozódása jelenti a legnagyobb sikereket vagy kudarcokat az életben.
Eszerint nagyszerű és értékes dolgok - melyek alig észrevehetők, vagy nincsenek nagy becsben - sok apró erőfeszítés és áldozathozatal árán felhalmozódnak. Minden felhalmozódik az idők során. Az a sok-sok apró erőfeszítés, amit senki sem lát, egyszer csak értékké és jelentőségteljessé válik. 
Olyan, mint a hógolyó. Pici hópihékből áll, kis kupacból hízik meg és hópihék milliói alkotják végül a hógolyót. Pici hópihékből áll össze a pusztító lavina is.

A meleg szobából figyelve a gallyakon remegő hókupacokat  érdemes azon elgondolkodni, hogy szakmai és személyes téren melyek azok az apró napi tettek, érzések és gondolatok, melyek bennünk híznak, és egyszer jelentőségteljessé válva bennünket is uralnak majd. A legapróbb nem kívánatos dolgok is növekszenek, ezért már a kezdetek kezdetén érdemes elűzni, és  pozitív, testi-lelki-szellemi gazdagodásunkat segítő apróságokkal helyettesíteni.