Találd meg a munkát, amit szeretsz, hogy aztán szeresd, amit csinálsz


Olykor nehéz megtalálni azt a munkakört, amiben igazán el tudnád magad képzelni hosszú távon. De mindannyian megérdemeljük, hogy reggelente lelkesen és örömmel készülődjünk munkába –  mert szeretjük, amit csinálunk, és kiteljesedhetünk benne.

Sok embernek nehéz meghatározni, pontosan milyen karrierre vágyik igazán. Nagyon sok tényező befolyásolhatja a jó választást, mint például: 

  • mit szeretsz igazán csinálni? 
  • mihez értesz? 
  • mit szeretnél megtanulni? 
  • mire vagy hajlandó pénzt áldozni? 
  • kikkel szeretnél dolgozni? 
  • hol? 
  • milyen jövedelemszintre vágysz? 
Kövesd a lenti 5 lépést, ami segít meghatározni a számodra ideális munkát.

  1. Mit szeretsz csinálni? Készíts listát azokról a tevékenységekről, amelyekkel szívesen foglalkozol a szabadidődben.
  2. Húzd alá ezek közül az öt legfontosabbat - gondold végig, melyek azok a tevékenységek, amelyeket szívesen csinálnál napi 8 órában.
  3. Kezdj el kutatni. Minden aláhúzott tevékenységhez keress olyan munkaköröket, ahol ezeket hivatásszerűen lehet végezni. Ezek megtalálása időbe telhet, és lehet, hogy némi utánajárást igényelhet. Nézz utána az interneten, vagy kérdezz meg olyan embereket, akik a kívánt munkakörben dolgoznak, hogy valójában mivel jár együtt egy ilyen pozíció.
  4. Válassz ki hármat. Ha megvan a listád a lehetséges munkakörökről, akkor ezek közül válaszd ki azt a hármat, ami legjobban illik hozzád. Ez akár három teljesen különböző területhez tartozó állás is lehet. Ebben az esetben, van-e olyan munka, ami ezek kombinációja?
  5.  Láss munkához! Ha már tisztán látod, mi a karrier utad, minden energiádat fordítsd arra, hogy megtaláld az ideális munkakört, vagy megvalósítsd azt egy saját vállalkozás keretén belül. Mindez időigényes, és sok erőbedobást igényelhet, de erőforrásaid most már arra fordítod, amit igazán szeretnél. 

Ha megvalósítod a karriertervedet, hatalmas eredményt érsz el nem csak a karrierépítésben, de a személyes elégedettség és jó közérzet terén is. A siker pedig az elégedett boldog emberekhez pártol. A kezdeti energiával elindul a pozitív spirál a teljes és jó élet felé, amelynek csak egy része már a munka.