Négy terület, amelyben érdemes fejlődnöd 2014-ben, hogy előremozduljon a HR-es karriered

Íme néhány praktikus tanács, hogy megbecsült és hasznos HR szakemberként tartsanak számon a munkahelyeden.  Az alábbi négy szakterület az, amelyben a jelenlegi trendek szerint érdemes fejlődni, mert ezekre egyre nagyobb az igény a vállalatoknál.Minden, ami az adatok kezeléséről szól

Az adathalmazok elemzése és értelmezése mára elengedhetetlen feltétele lett a HR munka elvégzésének.  
A vállalatok olyan HR munkatársakat keresnek, akik tudnak adatokat kezelni, és a személyiségükkel, valamint az adatok megfelelő értelmezésével és használatával egyaránt képesek az üzletet befolyásolni.

A toborzás fejlesztése

A HR-eseknek emellett ismerniük és használniuk kell komplex jelölt keresési módszereket, valamint direkt megkeresési technikákat, hogy eredményesen segítsék a vállalatot a toborzás-kiválasztási tevékenységeikkel.
Emellett a beszállítók szolgáltatási portfoliójának megfelelő kezelése, illetve a legalacsonyabbtól a legmagasabb pozíciók betöltéséig különféle hatékony megoldások biztosítása is elvárás.

A szervezeti felépítés és az erőforrások megtervezése

Ha önmagában csak a szervezet megtervezését bízzák egy HR munkatársra, akkor az a szakember nagyon erős pozícióban van a vállalatnál.  Holisztikusan látja majd a szervezetben a tehetségeket és a jó képességű, erős szakembereket ellentétben a Business Partnerekkel, akik csak a maguk által kiszolgált területek információival rendelkeznek. 
A megfelelő embereket a megfelelő pozíciókba kell helyezni úgy, hogy a lehető legnagyobb megtérülést hozzák, és a felesleges pénzköltést pedig elkerüljék.  
Ahelyett hogy a vállalatok drága tanácsadókra bíznák a szervezet kialakítását, inkább szervezetkialakításban és fejlesztésben jártas specialistába invesztálnak.
A szervezet megfelelő elrendezése nem csak közvetlen üzleti eredmény növekedést hoz, hanem az utódlástervezésben, a helyettesítéseknél , a pótlásoknál, valamint a belső előléptetések döntéseihez azonnali megoldásokat tud nyújtani. Az egyes területek így mindig a legjobb formájukat hozzák ahhoz, hogy a vállalat üzleti célkitűzései folyamatosan teljesülhessenek.

Juttatási rendszer kialakítása

A vállalatok a legjobb és a számukra legértékesebb embereket szeretnék elismerni és jutalmazni. Ezért olyan kompenzációs szakembereket keresnek, akik ki tudnak alakítani rendszereket, és az adatok alapján egyértelműen meg tudják mondani, kik adják a legtöbb értéket a vállalatnak. Ide tartoznak a felsővezetők bónuszai, valamint a juttatási és ösztönző rendszerek is. A juttatási csomagok, bérsávok, a kompenzáció és fizetéspolitika már új szakmává nőtte ki magát a HR-en bül.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy a képzés és fejlesztés, illetve a teljesítményértékelés mellőzve lesz idén, az téved. A fenti rendszerek ugyanis csak e két – képzés és teljesítmény – terület professzionális összehangolásával tudnak működni. A képzés-fejlesztésről és a teljesítményértékelésről legközelebb írunk.

További információ: www.humanexcellence.hu és www.humanresourceexcellence.com