Megújulás és növekedés

Számos magyar vállalkozás első számú vezetője küzd néhány jellemző problémával, mint


  • a vállalat fejlődésképtelensége 
  • a családi élet és az üzleti élet összefonódása
  • a gazdasági környezet változása
  • a megújulni képtelen szervezet
  • fásultság és túlterheltség

A vállalat érzelmi hálója igen szövevényessé tud válni az évtizedek során. A szervezet hitrendszere, a motiváció, a kommunikáció és a vezetés stílusa,  a kapcsolatépítés eredményessége mind a dolgozóival, mind a külvilággal erősen befolyásolja ezt a láthatatlan összetartó erőt.

Az egyes szokások, napi döntések üzleti következményei sokrétűek lehetnek, de az összes fenti jelenség a vállalati megújulás szükségszerűségét sürgeti. A felszínen lévő üzleti problémák gyors megoldást követelnek, hiszen a vállalat versenyképessége, üzleti eredményei és a jövője forog kockán.A megrekedt vállalatok jellemző problémáira többféle megoldás lehet. A jelenségek valódi okainak feltérképezésével a legégetőbb üzleti problémák is elhárulnak.

Mit kell tenni a gyakorlatban, hogy a megrekedtségből a fejlődés felé elinduljon és  növekedjen a vállalat? Ilyen esetben a legeredményesebb szervezetfejlesztési program az alábbi tevékenységekből áll:

- innováció serkentése
- kulcsemberek és kritikus területek kezelése
- értékek átadása, utódlás biztosítása
- folyamatos megújulás és változás beépítése a cégbe
- exportképesség növelése, nemzetközi kereskedelem fejlesztése

A szervezetfejlesztést követően  az új szokások, és a megfelelő szemléletmód kiterjesztése szükséges. Ezt utánkövetéssel, coachinggal és folyamatos kommunikációval a munkavállalók fogják majd fenntartani.

A fejlődéskényszer napjaink egyik legfőbb hajtóereje. Nem lehet változás nélkül fejlődni, de talpon maradni sem. Az egyik legjobb befektetés egy olyan szervezetfejlesztési program, ami több, ugyanarról a tőről fakadó problémát orvosol, és az emberek elköteleződését is erősíti.

További információ: www.humanexcellence.hu