Eredmények

Az ember nem szeret hiába dolgozni, eredményeket vár. Amikor nekilátunk, a fejünkben van a terv, mit is szeretnénk elérni a tevékenységeink során. Mégis gyakran érezzük, hogy bár a tervünk kristály tiszta, és a tudásunk is megvan a munka elvégzéséhez, nem jön az ihlet, nem tudjuk megfelelően elvégezni az adott feladatot, vagy esetleg nincs kedvünk hozzá.
Aki olvasta a rend és tisztaságról szóló bejegyzésemet, az bizonyára a megoldás felét is tudja már: zsúfolt, rendetlen íróasztal nem kedvez a múzsáknak, tehát mindenek előtt pakoljunk el mindent, ami nem kell az adott munkához, és csak a legszükségesebbek maradjanak az íróasztalon.
Ezek után fogalmazzuk meg, pontosan mit szeretnénk megcsinálni. Kinek kell a munkánk? Mihez fogják felhasználni? Kik fogják még látni? Milyen érzések fognak hozzá kapcsolódni? Mitől lesz értékes a munkánk? Egyszóval, próbáljuk meghatározni feladatunk lényegét, nem csak a tervet teljesíteni. Próbáljuk meg "megrendelőnk" szemével nézni , és "ügyfeleink" számára elkészíteni a munkát. Nem utolsó sorban, élvezzük az alkotás örömét, és legyünk hálásak azért, hogy mi teljesíthetjük ezt a feladatot.
Ha teljességgel koncentrálunk a feladatra, megértjük a célját és az értékét, megtöltjük pozitív érzelemmel, akkor képesek leszünk lelkesen és produktívan elvégezni. Ezért nagyon fontos, hogy a munkát nem csupán tudással és készségeinkkel, hanem tervszerűen, pozitív hozzáállással és jó érzésekkel végezzük el. Ez biztosítja a mások számára is értékes eredményeket, a munka számunkra pedig energiát adó, jó érzéseket keltő tevékenység lesz, nem pedig az ellenkezője.